1. Nacionalno savjetovanje udruga

U Zagrebu je 11. prosinca 2014. godine održano 1. Nacionalno savjetovanje udruga u organizaciji časopisa Udruga.hr. Savjetovanju i edukaciji prisustvovala je i tajnica udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – državne razine.

Cjelodnevno savjetovanje obuhvatilo je značajne teme za razvoj i boljitak udruge, te usklađivanje sa novim Zakonima.

Teme su bile sljedeće: 

  1. Zorislav Antun Petrović: Odnosi s javnošću i promocija udruge
  2. Saša Petar: Vođenje udruge
  3. Anton Florijan Barišić, Monika Prović: Kako pripremiti projekt za EU natječaj i post projektne radnje
  4. Anton Florijan Barišić, Monika Prović: Fundraising-kako do financijskih sredstava
  5. Vesna Lendić Kasalo: Ciljevi i očekivanja Zakona o udrugama i financiranje udruga iz javnih izvora
  6. Božo Prelević: Pravni aspekt promjena novog Zakona o udrugama
  7. Igor Milinović: Novi Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija

Savjetovanju su prisustvovali predstavnici udruga iz svih krajeva Hrvatske. Cilj je bio educirati predsjednike udruga i osobe koje djeluju u udrugama kako bi, sukladno novom Zakonu o udrugama i novom Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija, zakonski što točnije vodili svoje udruge i bili upoznati s značajnim promjenama koje novi Zakoni donose, ali i bili dovoljno educirani o drugim aspektima važnim za vođenje i razvijanje poslovanja udruga u Hrvatskoj. Poseban dio savjetovanja bio je posvećen konkretnim odgovorima na pitanja sudionika i novim zakonskim propisima, zatim kako udruga može doći do novca, kako aplicirati na EU natječaj, kako promovirati i voditi udrugu.

Odlazak i sudjelovanje na ovom savjetovanju i edukaciji u potpunosti je financirano sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Hodočašće u Međugorje

U organizaciji Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Opširnije »