Radionica i prva nedjelja Adventa u Vukovaru

U Vukovaru su se 29. i 30. studenoga okupili predstavnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata iz podružnica: Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Sisačko-moslavačke, Koprivničko-križevačke, Karlovačke županije, te grada Zagreba.

U sklopu toga održana je radionica o izradi projektnog prijedloga, provedbi projekta, te izvještavanju. Radionicu je održalo društvo za promicanje kulture življenja „Zvono uz Kupu“ iz Karlovca. Radionica je u potpunosti financirana od sredstava Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

U sklopu ovog susreta održan je i sastanak predsjedništva udruge za kraj godine. Na sastanku smo raspravljali o održanom mimohodu „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“, te o planiranim projektima za sljedeću godinu.

30. studenoga 2014.god. obilježava se prva nedjelja Adventa. Vrijeme je kada se pripremamo za blagdan Božića, kada slavimo dolazak Isusa Krista koji je i danas među nama, u našim srcima. Blagdan je to kada se brojne obitelji diljem svijeta, pa tako i u Republici Hrvatskoj, okupljaju oko blagdanskog stola kako bi slavili Njegov dolazak. Prigodom prve nedjelje Adventa u herojskom gradu Vukovaru okupili su se predstavnici udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata iz svih krajeva Hrvatske. Prije 23 godine agresor nam je oduzeo naše roditelje, ostavio je jednu stolicu za obiteljskim stolom zauvijek praznu. Prije 7 godina okupili smo se u udruzi kako bi njegovali uspomenu na naše roditelje, na sve branitelje i civile koji su svoje živote položili na oltar Domovine. Budimo im zahvalni, na njihovoj žrtvi, na tome što smo mi danas okupljeni u jedinstvu da se nikada ne zaborave.. Prvu svijeću Adventa posvetili smo upravo Njima, svim poginulim, ubijenim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima.

U sklopu prve nedjelje Adventa, obišli smo spomen dom na Trpinjskoj cesti, križ na ušću rijeke Vuke u Dunav, te Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Hodočašće u Međugorje

U organizaciji Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Opširnije »