Blagdan Svih Svetih u Vukovaru

alt
alt

“Pod izrazom “Svi Sveti”, ne mislimo samo na osobe koje su službeno proglašene svetima. Mnogo je veće mnoštvo onih koji u taj naziv nisu stavljeni, a u životu su ostvarili velika djela ljubavi prema Bogu i bližnjemu.Upravo Te, želi Crkva počastiti blagdanom Svih svetih. ” – to su zasigurno naši poginuli branitelji – u “Sve Svete” zasigurno se uklapaju i naši nestali branitelji – te svi civili koji su svoje živote izgubili u borbi za našu Domovinu, u borbi za našu slobodu, u borbi za našu sigurnost.

Današnji dan smo proveli na grobovima naših najmilijih, posvetili ih, svako ponaosob sa svojim mirom, sa svojim hladnim kamenom koji čuva u dubini tijelo hrabrog heroja. U predvečernjim satima okupili smo se na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i zapalili svijeće sa našim članovima koji još nisu pronašli svoje grobove, svoje svete ratnike. Za duše svih branitelja koji se vode kao nestali, kojima do danas nismo našli niti traga.

Molitvu za sve poginule, ubijene i nestale hrvatske branitelje i civile poveo je naš dragi prijatelj, hrvatski branitelj i pjesnik Ante Nadomir Tadić Šutra. U tišini ove svete noći, uputili smo naše molitve i vapaj Bogu da nam svima pokaže put istine, a obiteljima koje još uvijek tragaju za svojim najmilijima poda snage da izdrže na tom putu.

alt

alt

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano