Obilježen prvi napad agresorske vojske na Karlovac

U Karlovcu je 4. listopada 2014.god. obilježena 23.obljetnica prvog napada agresorske vojske na grad Karlovac, te se taj datum uzima kao početak otvorenih sukoba. Na današnji dan je od strane agresora bio pokrenut sveopći napad iz smjera juga prema Karlovcu prilikom čega su raketirani brojni dijelovi grada i okolice uz pješadijske napade. Taj četvri listopada prije 23 godine je bio petak, lijep jesenski dan, koji je pretvoren u pakao kojim su brojni životi i sudbine nepovratno uništeni.

Tom prilikom odali smo počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima koji su svoje živote dali za slobodnu Republiku Hrvatsku. Ove godine obilježavanju su se priključili  i članovi udruge iz svih krajeva Hrvatske: Vukovar, Našice, Nova Gradiška, Bjelovar, Koprivnica, Zagreb i Sinj. Nakon polaganja vijenca i kratke molitve kod spomenika u Turnju, članovi udruge obišli su vanjski muzej Domovinskog rata.

Istog dana održan je i sastanak predsjedništva udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata vezan za mimohod “Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga” 20. studenog 2014.god. u Vukovaru. Dogovoren je prijevoz svih zainteresiranih ljudi iz gradova gdje imamo podružnice na mimohod u čast na sve poginule, ubijene i nestale hrvatske branitelje i civile.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

UPITNIK – Zakonske odredbe i rad institucija RH koje se bave poslovima skrbi o hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji i stradalnicima Domovinskog rata u svrhu poboljšanja kvalitete življenja djece poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata djeluje u sklopu 9. Centra znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj, a u području unaprjeđenja

Opširnije »