Izvanredna izborna skupština UDPNHBDR-BPŽ

Dana 14.listopada 2014.godine održana je izvanredna izborna skupština Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, podružnica Brodsko-posavske županije, zbog ostavke dosadašnje predsjednice Udruge.

Za novog predsjednika Udruge jednoglasno je izabran Dejan Marjanović, dugogodišnji član Udruge. U drugom djelu Skupštine razgovaralo se o uključenju novih članova u Udrugu, promjenama koje dolaze stupanjem novog Zakona o udrugama na snagu, evidenciji članstva Udruge. Također, razgovaralo se o problematici koja je najčešće prisutna u našoj populaciji, a to je kršenje Članka 35. Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, vezanog za pravo prednosti pri zapošljavanju. Članove se uputilo u potrebnu dokumentaciju prilikom prijave na pojedine natječaje, te postupak žalbe ukoliko za njega ima osnove. Ponuđena je i pomoć Udruge. Osim toga, pričalo se i o drugim odredbama Zakona koje našoj populaciji propisuju određena prava, a koja se različito tumače u pojedinim gradovima.

Novoizabrani predsjednik UDPNHBDR-BPŽ pozvao je sve članove da se odazovu mimohodu “Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga” koji se već 7.godinu organizira u Vukovaru 20.11. Također, članovi su obavješteni da bi Udruga trebala dobiti svoje prostorije, te bi se onda uvelo radno vrijeme udruge kada bi netko od predstavnika predsjedništva članovima stojao na raspolaganju.

Po završetku Skupštine održano je neformalno druženje članova udruge.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano