Obilježavanje 21.rujna 1991.g. – dan pobjede nad JNA u Našicama

U nedjelju, 21. rujna 2014. godine ispred spomen obilježja “Uskrsla Hrvatska” na Trgu dr. Franje Tuđmana u Našicama proslavljeno je obilježavanje 21. rujna 1991. godine – Dana pobjede nad tzv. JNA u Gradu Našicama. Program proslave započeo je ispred zgrade gradske uprave nastupom mažuretkinja “Dora” Našice. Nakon nastupa, predstavnici grada, županije, te braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence i zapalili svijeće ispred spomen obilježja “Uskrsla Hrvatska” u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile.

Vijenac su položili i predstavnici udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, podružnica Osječko-baranjske županije. Okupljenima se obratio gradonačelnik grada Našica, Krešimir Žagar, koji je naglasio važnost branitelja u obrani Republike Hrvatske, kao i činjenicu da nikada ne smijemo zaboraviti sve one koji su se borili i svoje živote dali za slobodu i neovisnost Republike Hrvatske. Nakon pozdravnih riječi gradonačelnika grada Našica, molitvu za sve poginule branitelje izmolio je fra Ante Perković. Nakon polaganja vijenaca, paljenja svijeća i molitve za poginule branitelje u crkvi sv. Antuna Padovanskog služena je sveta misa zadušnica za poginule branitelje na taj dan 1991.g. Branka Glavaša, Slavka Maroda i Antuna Sertića.

Obilježavanju su prisustvovali predstavnici grada, gradskog vijeća, županije, braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civila, kao i mnogobrojni građani grada Našica.



Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano