II Memorijalna utrka povodom obilježavnja 23.obljetnice odlaska dragovolaca našičkog kraja u obranu grada Vukovara

n2
n2

Dana 27. rujna 1991. godine 67 dragovoljaca s našičkog područja krenulo je u obranu grada Vukovara.Ove godine obilježila se 23. obljetnica polaska vukovarskih branitelja iz Našica. U znak poštovanja i sjećanja na žrtvu koju su podnijeli Grad Našice organizirao je memorijalnu utrku u subotu, 27. rujna 2014. godine, sa startom u 9,00 sati.

Utrku dugu 32 km maratonci su prošli kroz grad Našice, općine Donja Motičina, Feričanci, Đurđenovac, te našičko naselje Velimirovac, i u svim mjestima pred spomenicima hrvatskim braniteljima zapalili svijeće za poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje. Prva svijeća upaljena je nakon desetak minuta trčanja na Vašarištu, mjestu s kojega su prije 23 godine krenuli autobusi s vukovarskim dragovoljcima.

II. memorijalnu utrku istrčalo je 15 maratonaca, članova Maratonskog kluba Hrvatski sokol iz Osijeka i Udruge Glasnici istine Virovitičko-podravske županije, našički trkači te predstavnici udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, podružnica Osječko-baranjske županije.

Utrka je zaključena kod spomen-obilježja “Uskrsla Hrvatska” u Našicama, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za poginule i nestale hrvatske branitelje. Vijenac su položili i predstavnici UDPNHBDR. Obilježavanje je zaključeno druženjem vukovarskih veterana, sudionika utrke i predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata u Hotelu Park.

Preuzeto s portala www.nasice.hr

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano