Otkrivena ploča parka 99. brigade HV-a

U srijedu 17. rujna 2014. godine, u parku na križanju Ivanićgradske i Vukovarske ulice u Zagrebu, kod spomen obilježja braniteljima iz gradske četvrti Peščenica – Žitnjak, svečano je otkrivena ploča s nazivom Park 99. brigade Hrvatske vojske. Organizator ovog skupa i otkrivanja ploče je udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 99. brigade. Otvorenju su bili prisutni mnogobrojni branitelji, članovi obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civila, predstavnici udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, te predstavnici grada Zagreba. Organizatori su posebne pozdrave uputili svim braniteljima – pripadnicima 99. brigade, članovima obitelji poginulih hrvatskih branitelja, te predstavnicima naše udruge.

Organizatori su naglasili kako im je drago da iza njih ostaju mlade generacije koje ponosno prenose istinu o Domovinskom ratu i čuvaju uspomenu na sve one koji su se borili za samostalnost  Republike Hrvatske.  Ploču je svečano otkrio član UDPNHBDR podružnice grada Zagreba, Zvonimir Keser, čiji je otac bio pripadnik 99. brigade Hrvatske vojske.

Brigada Hrvatske Vojske utemeljena je 12. svibnja 1991 godine, dok je prva mobilizacija bila 17. rujna 1991. godine. Kroz brigadu u Domovinskom ratu (1991.-1995.) prošlo je 8260 branitelja, dok je u obrani Domovine poginuo 21 branitelj, od čega 17 na novogradiškoj bojišnici.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano