Promocija zbirke pjesama „Možda te pjesmom probudim iz sna“

Možda te pjesmom probudim iz sna naziv je zbirke pjesama predstavljene u subotu 13.rujna 2014. u Hrvatskom domu u sklopu rujanskih Dana sjećanja. Radi se o zbirci pjesama posvećenoj očevima koji su svoje živote dali za slobodu Hrvatske u Domovinskom ratu. Predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih branitelja Domovinskog rata Grada Petrinje Božena Mikulić je rekla kako zbirka proizlazi iz velike boli, tuge i čežnje za neprežaljenim očevima: “Sve bih dala da se mogu smijati, zagrliti svoga oca i majku, a tako misle i osjećaju mnoga djeca poginulih i nestalih i umrlih hrvatskih branitelja. Vjerujte mi da nema toga što može nadomjestiti izgubljeno blago, a našoj djeci podariti još jednog djeda i baku. Znajte dragi posjetitelji i dragi čitatelji da pisanje ovih stihova nije bilo nimalo lako. Mi smo svi zajedno skupili snagu i napisali smo svoje osjećaje jer jedino kroz ove riječi možemo zadržati sjećanje na naše najmilije.”

Predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Petrinje Darko Dumbović je rekao kako je uvjeren da nema nikoga koga nisu dirnule riječi pjesama pročitanih tijekom promocije: “Nema te pisane riječi, fotografije, slikarskog djela ili bilo kojeg drugog načina izražavanja koje može opisati prazninu, bol koju osjećaju oni koji nisu sa svojim najmilijima. Prvenstveno misleći na djecu naših ratnih drugova koji nisu više s nama.” Dodao je kako se žrtva branitelja ne smije zaboraviti.

Pjesme su tijekom promocije kazivali Nikola Vidović i Mija Begić. Nekoliko prigodnih pjesama su otpjevali Hrvoje Sekulić i Donat Orlić u pratnji Anje Ćelap. Na kraju promocije prikazan je prigodni video spot kroz kojeg se protežu stihovi iz pjesmarice i snimke Petrinje iz 1991. godine autora Gorana Brebrića. Autori pjesama čije se pjesme mogu pročitati u zbirci su Sandra Milić, Sanja Jurišić, Mario Pudina, Kristina Ross, Jelena Mitar, Božena Mikulić, Mirjana Lovreković, Snježana Latinčić, Mirela Gudić, Zoran Golubović i Željka Čaušević.

Zainteresirani za kupnju zbirke pjesama mogu se javiti predsjednici UDPNHBDR Sisačko-moslavačke županije, Boženi Mikulić, na broj 0922501634. Prihod od prodaje ide u humanitarne svrhe.

Fotografije preuzete sa: www.portal53.hr

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »