Obilježena 21. obljetnica tragične pogibije hrvatskih branitelja u Kusonjama

U spomen na dvadesetero junaka poginulih 8. rujna 1991. godine, od kojih je osamnaestero iz Bjelovara i bjelovarskoga kraja, u ponedjeljak su, 8. rujna 2014. u Kusonjama  članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – podružnica Bjelovarsko–bilogorske županije položili vijence i zapalili svijeće.

Obilježavanje je tradicionalno započelo kod spomen obilježja Rakov potok gdje su položeni vijenci i zapaljene svijeće nakon čega su se sudionici, u “Mimohodu istine” uputili do kapelice Male Gospe gdje je održana središnja komemoracija. Nakon komemoracije svetu misu zadužnicu predvodio je bjelovarsko–križevački biskup Vjekoslav Huzjak  i  Antun Škvorčević  biskup požeške biskupije.

Također je i tijekom jučerašnjeg obilježavanja ovih tragičnih događaja, premjerno prikazan ratni film „Broj 55“. Ovaj film je sniman prema istinitim događajima koji su se odvili u Kusonjama, realno prikazujući svaki detalj posljednjih trenutaka života ovih branitelja. Film koji malo koga može ostaviti ravnodušnim snimila je Hrvatska radio televizija  te je postigla svoj krajnji cilj, da svi Hrvati znaju što i kako se dogodilo te kobne noći.

Navik on živi ki zgine pošteno!




Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano