Priopćenje UDPNHBDR: lažno se predstavljaju u naše ime

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u više navrata dobila je informaciju da postoje određeni pojedinci ili skupine pojedinaca koje organizirano obilaze građane na području grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, grada Petrinje i Sisačko-moslavačke županije, grada Slavonskog Broda, Donjeg Miholjca, Zadra te drugih gradova, prikupljajući novce za “Udrugu djece poginulih branitelja i/ili školovanje djece poginulih branitelja”

Na ovu problematiku upozoravali smo i prije godinu dana, međutim dobili smo novu dojavu te smo primorani upozoriti građane. Ovim putem se ograđujemo i oštro osuđujemo ovakve postupke pojedinaca i skupina pojedinaca koje na grub način ovim činom krše zakone Republike Hrvatske ali i ozbiljno ugrožavaju dignitet naše Udruge predstavljajući se da u naše ime prikupljaju donacije.

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja financira se isključivo na temelju zakona i statuta udruge tj. participiranjem na natječajima za sredstva namijenjenim radu udruga u okviru lokalne samouprave i državne uprave.

Obavještavamo i molimo građane RH da ne nasjedaju na lažno predstavljanje pojedinaca i skupina pojedinaca koji „po kućama“ skupljaju donacije za „Udrugu djece poginulih branitelja“ te iste osobe odmah prijave redarstvenim vlastima. Ujedno molimo građane od kojih bude tražena donacija na ovakav način da nam se obrate kako bi i naša Udruga mogla reagirati prijavom prema redarstvenim vlastima. 

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano