Predstavljen projekt „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“

Ministarstvo branitelja je u Vukovaru 24.04.2013. predstavilo projekt „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“. Nazočnima se obratio ministar branitelja, Predrag Matić, koji je naglasio važnost ovog projekta kako bi djeca na kvalitetniji i moderniji način učili o povijesti stvaranja samostalne Republike Hrvatske i važnostima Domovinskog rata.

Projektom je predviđen dvodnevni boravak učenika osim razreda u Vukovaru u sklopu kojeg bi obišli 11 najznačajnijih lokacija u Vukovaru i okolici. Učenici bi bili smješteni u prostoru vojarne, a zadnja etapa ovog programa predviđa odlazak učenika ratištu najbližem njihovom mjestu stanovanja. Time bi Vukovar godišnje posjetilo oko 50 tisuća učenika osmih razreda.

Nakon predstavljenog projekta otvorena je javna tribina na kojoj je bilo postavljeno mnogo pitanja od strane građana grada Vukovara i predstavnika braniteljskih udruga. Članove naše udruge najviše je zanimao princip zapošljavanja u ovoj javnoj ustanovi. Tom prilikom ministar je obećao da će prednost imati građani grada Vukovara, djeca poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, branitelji i djeca branitelja.

 

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

ISTRAŽIVANJE – Zakonske odredbe i rad institucija RH koje se bave poslovima skrbi o hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji i stradalnicima Domovinskog rata u svrhu poboljšanja kvalitete življenja djece poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata djeluje u sklopu 9. Centra znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj, a u području unaprjeđenja

Opširnije »