Predstavljen projekt „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“

Ministarstvo branitelja je u Vukovaru 24.04.2013. predstavilo projekt „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“. Nazočnima se obratio ministar branitelja, Predrag Matić, koji je naglasio važnost ovog projekta kako bi djeca na kvalitetniji i moderniji način učili o povijesti stvaranja samostalne Republike Hrvatske i važnostima Domovinskog rata.

Projektom je predviđen dvodnevni boravak učenika osim razreda u Vukovaru u sklopu kojeg bi obišli 11 najznačajnijih lokacija u Vukovaru i okolici. Učenici bi bili smješteni u prostoru vojarne, a zadnja etapa ovog programa predviđa odlazak učenika ratištu najbližem njihovom mjestu stanovanja. Time bi Vukovar godišnje posjetilo oko 50 tisuća učenika osmih razreda.

Nakon predstavljenog projekta otvorena je javna tribina na kojoj je bilo postavljeno mnogo pitanja od strane građana grada Vukovara i predstavnika braniteljskih udruga. Članove naše udruge najviše je zanimao princip zapošljavanja u ovoj javnoj ustanovi. Tom prilikom ministar je obećao da će prednost imati građani grada Vukovara, djeca poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, branitelji i djeca branitelja.

 

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »