Ministar branitelja u posjeti UDPNHBDR

Ministar branitelja, Predrag Matić, sudjelovao je na svečanosti proslave dana grada Vukovara i njegovih zaštitnika sv. Filipa i Jakova. Tom prilikom došao je u posjet udruzi djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Članovi udruge izrazili su svoje nezadovoljstvo slabim poštivanjem prava prednosti koje nam je zajamčeno Zakonom o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Također, razgovaralo se i o psihosocijalnoj pomoći djeci poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, suicidima koji se događaju među našom populacijom. Izrazili smo nezadovoljstvo ukidanjem prava na besplatno dopunsko osiguranje prestankom primanja obiteljski invalidnine.

Naglašen je problem još uvijek velikog broja nestalih osoba iz vremena Domovinskog rata. Posebno smo se dotakli nedavno pronađene masovne grobnice u Sotinu do koje se došlo isključivo upornošću članova obitelji nestalih branitelja.

Tom prilikom ministar je obećao veću kontrolu u provedbi natječaja i poštivanja prava prednosti, inspekcijske preglede i kazne za one koji Zakon nepoštivaju.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »