Izborna skupština UDPNHBDR Vukovarsko-srijemske županije

Dana 12. travnja 2014.g. u Vukovaru je održana redovna izborna skupština udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, podružnica Vukovarsko-srijemske županije.

Sastanak je otvorila predsjednica podružnice Jelena Zera Gavrić koja je pozdravila sve nazočne, te predložila dnevni red:

1. Izbor novog predsjedništva UDPNHBDR-VU
2. Izvješće o prijavljenim projektima
3. Izvješće sa skupštine UDPNHBDR održane u Karlovcu
4. Razno

Iste se stavljaju na glasanje.
Dnevni red je jednoglasno usvojen.

Na prijedlog članova udruge za predsjednicu podružnice predložena je Jelena Zera Gavrić, za dopredsjednicu Sandra Milić, te za tajnicu Danijela Bestrcan. Prijedlog je jednoglasno usvojen.
Nakon toga, Sandra Milić je otvorila sljedeću točku dnevnog reda. Članovi udruge su obaviješteni o prijavljenim projektima prema Ministarstvu branitelja, županiji Vukovarsko-srijemskoj, te Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnoga društva. Nakon toga, otvara se treća točka dnevnog reda u kojem se članstvo ukratko upoznaje sa zaključcima sastanka predsjedništva održanog u Karlovcu. Također, upoznaje ih sa se najavom o osnivanju nove dvije podružnice za županije Primorsko-goransku, te Splitsko-dalmatinsku. Iznosi se poziv sestrinske udruge djece poginulih i smrtno stradalih branitelja Domovinskog rata Cetinske krajine za dolazak na Sinjsku Alku. Pod točkom razno raspravljalo se o izradi novih članskih iskaznica, suradnji sa Marijanom Gubinom, autorom knjige „260 dana“ na budućim projektima. Također, članstvo se obavještava da je otvoren natječaj za ravnatelja/icu javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata – Vukovar, te da u narednih nekoliko dana treba biti objavljeno još 11 natječaja. Još jednom se članove upoznaje sa pravom prednosti pri zapošljavanju prema Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, članak 35.

Po završetku sastanka održano je neformalno druženje uz zakusku.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano