Godišnja skupština predsjedništva UDPNHBDR

U Karlovcu je dana 29. ožujka 2014. Održana redovna godišnja skupština predsjedništva udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Na skupštini su bili prisutni članovi predsjedništva središnjice, te predstavnici 8 podružnica udruge, članovi nove podružnice u osnutku za Primorsko-goransku županiju, te predstavnici sestrinske udruge djece poginulih i smrtno stradalih branitelja Domovinskog rata Cetinske krajine.  

Predsjednik udruge, Igor Gavrić, pozdravio je sve okupljene te podnio financijsko izvješće za 2013.godinu. Također, okupljene je upoznao sa radom Stožera za obranu hrvatskog Vukovara s obzirom da je naša udruga jedan od osnivača istog. Nakon toga tajnica udruge, Sandra Milić, podnijela je izvješće o radu za 2013.g. središnjice, te izdvojila dva važna projekta: mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“, te program psihosocijalne pomoći za članove udruge. Nakon nje svoje izvještaje iznose i druge podružnice. Predsjednica UDPNHBDR za Vukovarsko-srijemsku županiju ističe nekoliko humanitarnih akcija koje je provodila ova podružnica: skupljanje pomoći i pronalazak smještaja za Anabelu Milić i njezinu obitelj prilikom njezinog liječenja u Švicarskoj, molitveni skup za mir u Ukrajini, posjet kući „Sunčica“, skupljanje potpisa i sudjelovanje u organizacijskom odboru za referendum Stožera za obranu hrvatskog Vukovara.

Posebno je istaknuta problematika velikog broja nestalih osoba iz Domovinskog rata, na kojem području članovi ove podružnice intenzivno rade.

Ispred podružnice za Brodsko-posavsku županiju obratila se predsjednica Martina Lebeda koja je istaknula projekt „Putovima 121. brigade“ održanog prilikom obilježavanja „Bljeska“ u Novoj Gradiški. Tim povodom održan je mimohod članova udruge. Ispred Koprivničko-križevačke županije okupljenima se obratila predsjednica Kristina Škoda koja je izdvojila nekoliko djelatnosti ove podružnice: skupljanje i prebrojavanje potpisa za referendum SOHV-a, suradnja na projektima sa MUP-om, te sudjelovanje u odabiru izgleda spomenika za poginule i nestale hrvatske branitelje u Koprivnici. Ispred Bjelovarsko-bilogorske županije nazočnima se obraća dopredsjednik Marijan Tandara koji iznosi realizirane projekte u 2013.g. od kojih izdvajaju: druženje članova svih podružnica, plaćanje edukacije članovima udruge, organizirane kreativne radionice za članove udruge. Ispred grada Zagreba obraćaju se Zvonimir Keser i Boris Herman. Ističu dobru suradnju sa gradonačelnikom te pomoć u vidu donacije autobusa za odlazak na mimohod 20.11. u Vukovar. Također, ističu dobru suradnju sa drugim braniteljskim udrugama na čija obilježavanja i sportske susrete odlaze. Ispred podružnice za Karlovačku županiju obraća se Antonija Perač Fištrović, ističe sudjelovanje podružnice na obilježavanjima diljem županije, organizaciju nekoliko molitvenih skupova u Karlovcu, skupljanje potpisa za referendum SOHV-a, te organizaciju jednog autobusa za odlazak na mimohod 20.11. Predstavnica Zadarske županije, Tea Franković Šarlija, također ističe sudjelovanje članova ove podružnice u skupljanju potpisa za referendum, odlazak na obilježavanja, te ističe dobru suradnju sa braniteljskim udrugama na području grada Zadra. Predstavnik Sisačko-moslavačke podružnice Marko Lovrekovićističe tradicionalno druženje članova svih podružnica u Prnjavoru Čuntićkom, spomenik od cvijeća sa logom udruge, izložba „Naši očevi“, te priprema za objavljivanje pjesmarice članova udruge. Također, sve podružnice su iznosile planirane projekte za 2014.godinu, projekte koje su prijavljivale prema Ministarstvu branitelja. Središnjica uz projekte prijavljene prema Ministarstvu branitelja ističe i projekt prijavljen na Zakladu za razvoj civilnoga društva. Okupljenima su se obratili predstavnici podružnice u osnutku za Primorsko-goransku županiju, te predstavnici sestrinske udruge djece poginulih i smrtno stradalih hrvatskih branitelja Cetinske krajine koji su nas ovom prilikom pozvali na obilježavanje u Sinju te tradicionalnu Sinjsku Alku.

Na sastanku se također raspravljalo o novom zakonu za udruge. Po završetku sastanka, članovi UDPNHBDR otišli su kod spomenika poginulim braniteljima u Turnju te uz molitvu zapalili svijeće za sve poginule i nestale branitelje i civile diljem Hrvatske.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano