Posjet kući „Sunčica“

Članovi UDPNHBDR Vukovarsko-srijemske županije 27.12.2013. bili su u posjetu kući „Sunčica“ i članicama te udruge. Iznimna nam je čast biti u okruženju ovih žena, koje neki poznajemo i od prije.

U ugodnoj božićnoj atmosferi uz piće i kolače, pričali smo o našim sudbinama, trenutnim projektima i planiranim. Kroz razgovor smo došli do saznanja da i među njihovim članicama ima također onih koji su u Domovinskom ratu ostali bez roditelja, te nas je ta spoznaja još više zbližila. Ono što svatko tko se nađe u društvu ovih žena i muškaraca može primijetiti je njihov osmijeh i jak duh, bez obzira na tešku sudbinu koja ih je zadesila i put kojim trenutno idu. Većina od njih još uvijek svoju pravdu traži na sudu, još uvijek država nema Zakon kojim bi zaštitila njih kao žrtve, te smo im u nastojanju da se Zakon što prije i kvalitetnije realizira pružile podršku. Ovim ženama je potrebno da ih prihvati i društvo, jer predugo je javnost šutjela o silovanju kao ratnom zločinu koji se odvijao na prostorima Republike Hrvatske. Također, pričali smo i o snimanju dokumentarnog filma „Sunčica“ čija premijera bi trebala biti sljedeće godine, te o budućim zajedničkim projektima.

Ovim putem se još jednom želimo zahvaliti članicama ove udruge na gostoprimstvu i ugodnoj atmosferi, te na pružanju podrške našoj populaciji, te borbi u pronalasku nestalih osoba.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano