Molitva za mir u Ukrajini

Članovi UDPNHBDR Vukovarsko-srijemske županije, u suradnji sa Stožerom za istinu u Ukrajini, organizirali su dana 05.03.2014. molitveni skup za mir u Ukrajini kod križa na ušću Vuke u Dunav.

Okupljenima se obratila predsjednica podružnica Jelena Zera Gavrić koja je napomenula da su se u Domovinskom ratu mnogi Ukrajinci borili za Vukovar, te su svoje živote dali za slobodnu Hrvatsku. Prije 23 godine i sami smo bili žrtve ratnih razaranja, te su mnogi od nas spas pronalazili u vjeri i molitvi. Molitvu za mir i sve žrtve prosvjeda u Ukrajini je predvodio fra Ivica Jagodić, župnik župe sv. Filipa i Jakova iz Vukovara. Molitvenom skupu prisustvovali su i predstavnici Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, te Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara. Po završetku molitve, unatoč jakoj kiši koja je padala, u zrak su puštene lanterne sa porukama mira.
 

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »