Spomen od živoga cvijeća – Petrinja

„Pravednici, zasađeni u Domu Gospodnjemu, cvatu u dvorima Boga našega (Ps 92,14 )

Spomen od živoga cvijeća

Na prostoru Senjaka, u neposrednoj blizini spomenika Pukovniku Predragu Matanoviću i osloboditeljima Petrinje, otkriven je Spomenik od živog cvijeća, simbol ruke u ruci koji predstavlja ruku poginula roditelja i ruku djeteta u njoj, u spomen na sve poginule i nestale u Domovinskom ratu, koji je postavljen na poticaj Udruge djece poginulih i nestalih branitelja SMŽ.

Predsjednica Udruge Božena Mikulić tom prigodom je izrazila čast pri okupljanju te simboliku živoga cvijeća kao trajni spomen na sve poginule i nestale branitelje i civile iz Domovinskog rata, kroz to cvijeće naglasila je, njihovi životi i dalje teku našim gradom – da ih se nikada ne zaboravi.

Uz predsjednicu Udruge vrpcu je presjekao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, te je naznačio: „Ovaj događaj želim podijeliti sa svima Vama, prije svega koji ste inicijatori ove jako dobre, lijepe, humane ideje koja, prije svega, sve nas vraća na nešto što smo zajedno proživjeli i ideje koja mora ostati ovdje vječno zabilježena i kojoj se moramo svi pokloniti, te se prisjetiti onih koji su u našim obiteljima platili najveću cijenu. Neka ovo cvijeće nikada ne uvene, kao i naše sjećanje prema našima najmilijima.”

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano