PODRŠKA STOŽERU ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA – PODRUŽNICA SISAČKO MOSLAVAČKE ŽUPANIJE

Ispred Podružnice Sisačko-moslavačke županije pružamo podršku Stožeru za obranu Vukovara. Podršku kojom želimo izraziti veliko žaljenje radi situacije u kojoj se grad heroj nalazi. Zaista ne razaznajemo smjer u kojemu je krenulo. Jer za  ovakvu Hrvatsku se naši očevi nisu borili, majke ostale bez sinova, žene bez muževa, a mi djeca bez podrške i ljubavi očeva.

Srce nam plaće radi svega što se radi u našoj i već dosada napaćenoj Hrvatskoj. I zaista je neshvatljivo da se tako nešto može dopustiti.

Nameće se pitanje zašto se nisu poštovale Konvencije i Ustavi 1991.god. kada su mnogi životi mogli biti spašeni. No, rijetki su marili za male ljude, civile, ranjenike, branitelje u opkoljenom Vukovaru. Dopustio se zločin nad Hrvatskim narodom i Vukovarom. A s druge strane sad kada očekuju uvesti dvojezičnost pozivaju se na prava o nacionalnim manjinama.

Zar nije bilo dosta mučenja Vukovara, i do kada hrvati u Vukovaru moraju podnositi poniženja i diskriminaciju? Zar to nije ona ista Hrvatska u kojoj bi hrvati morali imati veća prava?

Ovim putem također pozivamo sve ljude dobre volje da se odazovu na mirni prosvjed 2.2 2013.god., da u Vukovar dođe cijela Hrvatska, baš kao i kada se odaje počast svim žrtvama Vukovara 18.11.

Dođite i recite NE dvojezičnosti u Vukovaru i našoj Hrvatskoj.
pokažite svijetu da Vukovar nikada neće biti BYKOBAP.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano