POTPORA STOŽERU ZA OBRANU HRVATSKOG VUKOVARA – KARLOVAČKA ŽUPANIJA

UDRUGA DJECE POGINULIH I NESTALIH HRVATSKIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA

PODRUŽNICA KARLOVAČKE ŽUPANIJE

Ovim putem želimo naglasiti da podupiremo rad Stožera za obranu hrvatskog Vukovara te dozvoljavamo javnu objavu našeg stajališta prema ovom, za nas, provokativnom činu.

Na žalost svakim danom smo svjedoci sve većeg umanjivanja žrtve naših roditelja kao i svih Hrvatskih branitelja. Početkom agresije na Hrvatsku smo većinom bili vrlo mladi i nesvjesni događaja i situacije u kojoj smo se tada nalazili, rijetki od nas su shvaćali da nam se roditelji bore za našu budućnost, budućnost u kojoj su nas vidjeli kako živimo bez bojazni da će nas netko maltretirati ukoliko se izjasnimo kao Hrvati, ako nosimo krunicu oko vrata ili ako ne znamo ćirilično pismo. Na žalost danas smo svjedoci da u Vukovaru srpska manjina traži uvođenje dvojezičnosti iako svi znamo da su pripadnici navedene manjine pod obilježjima navedenog pisma napravili najveće zločine na prostoru Europe nakon Drugog svjetskog rata.

Ne možemo se pomiriti sa činjenicom da se u Vukovar uvodi ćirilično pismo kada znamo da je svaka granata koja je pala na taj grad bila obilježena istim, da je svaki agresorski vojnik i tenk bio obilježen istim pismom kao i da se isto upotrebljavalo kao dio aparata na poticanje pobune protiv ustavno-pravnog poretka Republike Hrvatske.

Predsjedništvo Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – podružnica Karlovačke županije.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano