DJECA DIJASPORE DJECI VUKOVARA

Tik pred tužne dane obilježavanja stradavanja našeg vukovara zaprimili smo veseli poziv iz naše dijaspore. Gospodin Vili Neveščanin, predsjednik Kulturno sportskog društva Jadran iz Biberacha-a u Njemačkoj sa svojim suradnicima odlučio je za Božić iznenaditi mališane Grada Vukovara uz poklone koja bi djeca dijaspore samostalno izrađivala.

Kako dogovoreno tako i učinjeno, u vrijeme 18.11.2012. dok je dio djece poginulih i nestalih branitelja ponosno koračao ulicama Grada Vukovara, a dio istih također ponosno koračao ulicama Škabrnje na ponos i čast svih poginulih i nestalih žrtava Domovinskog rata. Članovi KSD Jadran su uz svoju djecu ponavljali nedavnu povijest Lijepe Naše Republike Hrvatske i ponos na Domovinski rat, te uz učenje svoje povijesti izrađivali su suvenire, božićni nakit za djecu Vukovara.

djeca za djecu

Pred sami Božić poslana pošiljka je i primljena u Vukovaru, uz dječje šalove, bojice, slikovnice, adventski vijenac zaprimljeni su i ručno izrađeni Božićni nakiti i crteži djece iz dijaspore, koje su članice Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata  predali dječjem vrtiću Vukovarskog kvarta Mitnica. Djeca vrtića Vukovar 1 su se vrlo brza našla sa novim bojicama u rukama bojeći nove slikovnice, a njihov osmjeh i zadovoljstvo kod pogleda na primljeni paket bila je najljepša božićna čestitka.

Uz srdačni paket KSD Jadran također je poslao 240,00 eura za obitelj u potrebi. Navedena sredstva su predana našem članu Udruge koji je u vihoru rata ostao bez oba roditelja i kompletne rodbine, te uz skromne uvjete živi potpuno sam, a donacija mu je donijela topliji Božić.

Ovim putem od sveg srca zahvaljujemo svim članovima KSD Jadran koji su nesebično odlučili odvojiti dio vremena i posvetiti ga svojim sunarodnjacima u Hrvatskoj i time nam još jednom dokazali da naši hrvati u dijaspori misle i sanjaju svoju Domovinu. Da su hrvati u dijaspori spremni ratom razorenom gradu, nakon obnove, pomoći u izgradnji veselih uspomena budućim naraštajima.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano