Blagdan Svih Svetih u Vukovaru

“Pod izrazom “svi sveti”, ne mislimo samo na osobe koje su službeno proglašene svetima. Mnogo je veće mnoštvo onih koji u taj naziv nisu stavljeni, a u životu su ostvarili velika djela ljubavi prema Bogu i bližnjemu.

Upravo te želi Crkva počastiti blagdanom Svih svetih. ” – to su zasigurno naši poginuli branitelji – u “Sve Svete” zasigurno se uklapaju i naši nestali branitelji – te svi civili koji su svoje živote izgubili u borbi za našu Domovinu, u borbi za našu slobodu, u borbi za našu sigurnost.

Današnji dan smo proveli na grobovima naših najmilijih, posvetili ih, svako ponaosob sa svojim mirom, sa svojim hladnim kamenom koji čuva u dubini tijelo hrabrog heroja. No, u predvečernjim satima okupili smo se na memorijalnom groblju i zapalili svijeće sa našim članovima koji još nisu pronašli svoje grobove, svoje svete ratnike. Za duše svih branitelja koji se vode kao nestali, kojima do danas nismo našli niti traga.

Uz upaljenu svijeću za sve nestale branitelje pomolili smo se te ponovno zamolili Boga da nam ukaže trag, da prosvijetli „one koji znaju“ te da nam barem skriveno dostave informaciju kako bih pronašli vječna počivališta naših najmilijih.

Pomolili smo se Bogu da (ukoliko ničija savjest nije u mogućnosti od obijesti i mržnje barem najmanje „proraditi“) nam da čudo. Čudo nebesa i otvori polja, šume, tajne Domovinskog rata  i podari mir obiteljima koji i dalje tragaju za nestalim braniteljima.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano