Završen 11. Ultramaraton „Putevima dragovoljaca HOS-a“

alt
alt

Naime, cijelim putem maratona bodrila ga je i na biciklu pratila njegova zaručnica Ivana Grško, koja mu je svojom prisutnošću ulijevala snagu za nove korake, a najtežih posljednjih 50 kilometara u korak mu se, kao dodatna podrška i snaga pridružio njegov prijatelj Slaven Dugalić – također član naše Udruge.

Nakon sastanka predsjedništva članovi Udruge uputili su se prema masovnoj grobnici Ovčara dočekati sudionike ultramaratona “Putevima dragovoljaca HOS-a”, a posebnu podršku smo dali našem istaknutom članu Udruge Krešimiru Šimiću, koji je i ove godine istrčao ovaj zahtjevan maraton od 350 kilometara za svega 38 sati i 46 minuta, osiguravši si time ponosno peto mjesto.

alt

Kod masovne grobnice Ovčara, našeg maratonca ponosno su čekali članovi iz svih podružnica UDPNHBDR te njegova majka – koja nam je otkrila kako Krešimir korača sa upalom mišića, no da nema niti zrno sumnje u njegovu izdržljivost.  Jer rame uz rame trči sa svojim Slavenom, a u stopu ih prati Ivana, no također kako Krešimir ulaskom u Vukovar zadobiva posebne snage ponosa i jačine koje će ga dovesti do cilja – majka kao majka bila je u pravu.

           alt

Krešimir je uzdignutih ramena i daleko ponosno protrčao kroz cilj te nastavio svoj put ka spomen obilježju masovne grobnice koju je odredio za svoj osobni cilj. Utrčao je sa zastavom UDPNHBDR i širokim osmjehom ispod kojega je ponosom prekrio svaki trag umora koji se nataložio posljednjih pet dana.

alt

Predsjednik Saveza Udruga HOS-a Boro Barišić, iznimno poučno je podsjetio na mađarski  Kiseg – za kojega mnogi nisu čuli, a većina je zaboravila, te ga poistovjetio sa naših Vukovarom. Istakao je snagu obrane Nikole Jurišića, koji je sa samo 700 hrvata obranio Kiseg od 140 000 turskih vojnika, upisavši se duboko u našu povijest. A mi smo ga smetnuli, zaboravili, neki za njega nisu niti ćuli. Vi, djeca poginulih i nestalih hrvatskih branitelja nikada ne smijete prestati pričati o Vukovaru, o hrabrosti ratnika, o žrtvama. Na Vama ostaje povijest ne dopustite da Vukovar postane Kiseg.

Okupljene je kod masovne grobnice Ovčara pozdravio predsjednik UDNHBDR Igor Gavrić koji je naglasio veliki ponos na svoga istaknutog člana, te zadovoljstvo romantičnom gestom prosidbe kojom je navedeni začinio Ultramaratom simbolično ga okruživši ljubavlju budućnosti i prošlosti.

  alt

Članove UDPNHBDR poveo je gospodin Panđić ka obilježju masovne grobnice te prema svojim saznanjima i pričama prijatelja branitelja prepričao je događaje kobnog 20.11.1991. godine. Nakon upijenih tragičnih informacija spokojno smo se udaljili sa svetog mjesta.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano