11. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar

“Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata”

U utorak, 16. listopada 2012. godine, sa Trga siječanjskih žrtava u 10.20 sati krenuo je 11 Memorijalni ultramaraton, od Zagreba prema Vukovarskoj masovnoj grobnici Ovčara – u spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje, kao i na pripadnike zagrebačkog HOS-a i sve bojovnike koji su u rujnu 1991 nesebično krenuli u obranu svoje Domovine – u Vukovar.

Sudionike je po iznimno lošem vremenu ispratio Gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić koji je sa suradnicima zapalio svijeću i položio vijenac podno spomenika poginulim braniteljima na spomenutom Trgu. Sudionike mimohoda ispratili su mnogobrojni uzvanici među kojima su bili predstavnici Ureda za branitelje, stradalničkih i braniteljskih Udruga, političkih stranaka, te okupljeni građani u znak potpore.

Memorijalna utrka plijeni iznimnu pozornost svojom osobitošću duljine staze od 344,1 km, kao najduža i najzahtjevnija utrka u ovom dijelu Europe koju organizira Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom poglavarstva Grada Zagreba.

Trkači cjelokupnu dužinu staze od 344,1 km trče u pet dionica, pod budnim okom sudaca i delegata Hrvatskog atletskog saveza:

  1. dionica: Zagreb ( Kustošija) – Ivanić Grad 50,6 km
  2. dionica: Ivanić Grad – Novska 72 km
  3. dionica: Novska – Slavonski Brod 90,5 km
  4. dionica: Slavonski Brod – Osijek 84 km
  5. dionica: Osijek – Vukovar (Ovčara) 47 km

Sudionici Ultra maratona dolaze na cilj kod masovnog stratišta Ovčara – Vukovar, u subotu 20.10.  u 13:00 sati.

Nakon svečanog dočeka u Vukovaru UDPNHBDR poziva sve istinske branitelje, stradalnike i građane da se priključe promociji serijala “Heroji Vukovara” Sajmište u dvorani “Ružičkina kuća” 20.10.2012. s početkom u 17:00 sati. Gosti promocije su producenti serijala i dragovoljci HOS-a.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »