NAJAVA DOGAĐANJA U ORGANIZACIJI UDRUGE RATNIKA HRVATSKOG OBRAMBENOG RATA

Udruga ratnika hrvatskog obrambenog rata sa Petrom Janjićem – Tromblonom nalazi se u izgradi Doma Ratnika u Vukovaru. Do sada su ishodili potrebite dozvole za izgradnju kao i sve pripreme na terenu, zemljište je ograđeno sa 27 tona kamena iz Škabrnje na kojemu se nalazi tenk T-55, kojemu će se krajem srpnja pridružiti i MIG-21 iz Zagreba, koji su dobili na poklon od MORH-a.

Posljednjih dana postavljene su dvije klizne ulazno izlazne ograde, kao i velika bina od 10×10 metara, na kojoj se planiraju u budućnosti održavati kulturni i glazbeni sadržaji. Nadalje, postavljeno je šest koplja od deset metara visine za Hrvatsku Državnu zastavu, zastavu Grada Vukovara, URHOR-a, 204 VU brigade te zastavu Županije Vukovarsko-srijemske.

Koncem sedmoga mjeseca Dom Ratnika ponosno će krasiti spomenik Igoru i Petru Kačiću u visini od 3,2 metra. Podsjetimo, Igor Kačić je dijete od 16 godina koji je ubijen na Ovčari, a otac Petar je poginuo u 10-om mjesecu 1991 god, kao glavi zapovjednik obrane Sajmišta, Petar je hrvatski heroj koji je uništio 22 neprijateljska oklopa.

Naime, Udruga Ratnika i dalje se nalazi u fazi prikupljanja novčanih donacija te organizira razne nogometne turnire i koncerte, za ovu godinu su najavili sljedeće:

  • Prvi koncert održati će se u Osijeku u u novoj dvorani “Gradski Vrt” 14.9.2012 godine, na kojem će nastupiti Marko Perković Thompson a u kulturnom projektu nastupiti će I vukovarski branitelj Tomisalv Šustić te Branko Čulić, iz zagrebačke srednje glazbene škole na violini Mia Belić uz violu Ive Šalić iz osječke srednje glazbene škole, tamburaški sastav iz Vukovara “Dunavska čežnja” (djeca branitelja u prosjeku 17 god. starosti) te ženska klapa “ANKORA” iz Splita, posebno naglašavamo kako je Udruga ratnika ponosno svojoj organizaciji priključila i HVIDR-u Osječko baranjske županije, Udrugu SJP Orao Osijek, kao i našu Udrugu djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata na čemu im ovim putem srdačno zahvaljujemo.
  • Sljedeći koncert održati će se 04.11.2012. godine u Vukovaru – isti nam poklanja Oliver Dragojević uz “DELFINE” I klapu “CAMBI”.

Od svih tih prikupljenih sredstava Udruga Ratnika će do 18.11.2012. godine podignuti Dom ratnika pod krov te za dan sjećanja na žrtvu/e Grada Vukovara omogućiti simbolično otvaranje.

Na dan koncerta Udruga Ratnika je organizirala i nogometnu revijalnu utakmicu između ženskog nogometnog kluba “Marijan”- Split protiv HNK “Mitnica” Vukovar u Vukovaru, te dobrovoljno davanje krvi u dvorani “Gradski Vrt” u vrijeme održavanja koncerta uz suradnju Transfuzijskog zavoda Grada Osijeka i dr. Samardžije a uz organizaciju MOTO klubova iz Slavonije i Baranje te Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano