4. MIMOHOD VI STE NAŠ PONOS – MI SMO VAŠA SNAGA

20.11.2011. Završen je četvrti po redu mimohod Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja domovinskog rata. Mimohod koji je posvećen je svima onima koji su zdušno i punim srcem stali za obranu svojih obitelji, susjeda, prijatelja, sugrađana i neovisne države u rađanju pred agresora i pod cijenu vlastitog života rekli.. NE DAMO NA SVOJE!!

Svima onima koji su izložili i izgubili svoje živote postizanjem nadljudskih napora u svrhu obrane i spašavanja naše domovine, svim hrvatskim braniteljima kojima je život mučki oduzet jer su bili hrvatski domoljubi , istinski heroji i bili spremni dati sve za hrvatsku, a hrvatsku nizašto!

Ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata okupljene je na dvadesetu obljetnicu pokolja na masovnoj grobnici Ovčara, okupljene na memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata pozdravio Igor Gavrić- predsjednik Udruge dok je Krešimir Šimić – pjesnik Udruge počastio okupljene svojoj pjesmom napisanom za Grad Vukovar.

S velikim ponosom kolona od 1.500 sudionika krenula je putem masovne grobnice Ovčara na čast svim poginulih i nestalih Hrvatskim braniteljima Domovinskog rata.

Kolona je prolazila daleko ponosno i časno poput branitelja koji su branili svoje domove 1991 godine, hrabro i moćno poput kolone prognanika koja tužno, ali ponosno izlazi iz Grada u koji će se još više uzdignute glave jednoga dana vratiti ponovno započeti svoje živote na Hrvatskom slobodnom tlu.

U punom sjaju s vječnim naglaskom na ponos i hrabrost poginulih i nestalih Hrvatskih branitelja Domovinskog rata kolona je stala na masovnu grobnicu Ovčare i položila vijence te zapalila svijeće koje su se odupirale vjetru poput hrabrog branitelja nadmoćnom agresoru prije dvadeset godina, stojeći visoko ponosno spremno primiti posljednju nesuđenu presudu..

Nakon završetka mimohoda sudionike je Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata povela na okrjepu u Vukovarsku vojarnu, te ih ispratili njihovim domovima.

Ispred UDPNHDBR šaljemo potpunu i najsrdačniju zahvalu svim sudionicima koji su nam se nesebično priključili u mimohodu i osobno odali počast svim poginulim i nestalim herojima Domovinskog rata.

Najljepša i najveća hvala!

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano