300.000 KORAKA ZA DJECU VUKOVARA

Ove godine, 18. studenoga, obilježavamo 20 godina stradanja herojskog grada Vukovara.

Tim povodom Zajednica udruga hrvatskih dragovoljaca domovinskog rata (ZUHDDR), organizira humanitarnu akciju pod nazivom 300.000 KORAKA ZA DJECU VUKOVARA kojom se prikuplja pomoć za “Udrugu djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata”. Prikupljenu novčanu pomoć pješice će iz  Zagreba u Vukovar odnijeti trojica pripadnika ZUHDDR.

Ovim putem vas pozivamo da svojim novčanim prilogom i vi postanete dijelom ove hvale vrijedne humanitarne akcije.

Pješačenje započinje 12.11. na Maksimirskom stadionu uz podršku nogometaša Dinama, a završava 18.11 u Vukovaru.

Na putu dugom 320 km, u etapama će im se priključivati poznati sportaši i osobe iz javnog života, lokalni sportski klubovi, školarci, uglednici i prijatelji.

Fotografije sa puta koje bilježe krajolik, mjesta koja prolaze i  ljude koji im se pridružuju pratiti ćemo slikom u toku njihova zahtjevnoga puta.

Zanimljivo je reći da je potreban izniman fizički napor da se ovakav poduhvat realizira budući da sudionici hodaju 11 sati dnevno te će u jednom danu prelaziti dionice od 50km kako bi 18.11.2011 stigli do Vukovara. Očekuje se da će svaki od sudionika u 300.000 koraka do Vukovara izgubiti do 10 kg na svojoj težini što govori o tome koliko je sam poduhvat težak i zahtjevan.

PROGRAM:

Početak akcije 300.000 KORAKA ZA DJECU VUKOVARA

Datum: 12.11.2011

Vrijeme: 10:00h

Mjesto: Maksimirski stadion / zapadna tribina

Gosti: nogometaši Dinama

Akciji će se pridružiti: Mario Petreković i Marko Lasić Nered

Ovim putem Vas pozivamo da potporu pružite pozivom na broj telefona 060 9082

Prikupljena sredstva biti će najmjenjena isključivo za pomoč socijalno ugroženoj djeci poginulih hrvatskih branitelja.

Izložba fotografija Vladimira Pećkovskog “Sjećanja” otvorena je u četvrtak, 3. studenog 2011. u foyeru Hrvatskog doma Vukovar.

Autorove radove koje sadržajno povezuje rat u Vukovaru 1991. možete pogledati do petka, 11. studenog 2011. radnim danom od 10 do 13 sati , a u utorak, 8. studenog i od 18 do 20 sati.

Niže na slici članovi naše Udruge koji su bili na izložbi.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »