Akcija čempresi Ovčara 30.09.2011.

UDPNHBDR Vukovar u petak 30.09.2011. održalo je akciju za spas osušenih čempresa na masovnom stratištu Ovčara.

U predvečerje smo se okupili kako bih zalili grmiće na Ovčari, koji su uslijed velike suše počeli odumirati. S obzirom da oni simboliziraju naše roditelje, prema kojima ljubav cvjeta svakim novim danom, nećemo dopustiti da naoko nestaju – bez obzira na minulo vrijeme!

Srećom u našoj akciji nismo bili sami, pomoć nam je pružila JVP Vukovar koja je velikodušno poslala dežurnog vatrogasca.

Naime, poznat je samoprijegor i požrtvovnost vatrogasaca u Vukovaru, koji su pod neprekidnom kišom granata bili na terenu. I prije okupacije grada Vukovara izgubili su sva svoja vozila,… izgubili su 21 hrabri život, .. imali su stotinu ranjenih..

Znali smo da na njihovu pomoć možemo računati i 20 godina nakon Domovinskog rata, nakon razaranja, masakra, pogibije, nakon uništenja našeg, sada već obnovljenog Grada.

Ovim putem želimo zahvaliti Javnoj vatrogasnoj postrojbi – Vukovar, posebice g. Zdenku Jukiću, koji su ponovno pokazali svoju požrtvovnost i hrabrost i u istom se trenu odazvali kasnom pozivu naše Udruge u akciji zalijevanja simboličnih grmića na Ovčari, te nam uvelike olakšali zalijevanje, poslavši vatrogasno vozilo koje je pružilo novu snagu – našim grmićima.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »