SASTANAK UDRUGE U GRADIŠCI

U Novoj Gradišci pred novim  članovima održan je informativni sastanak sa ciljem upoznavanja članova te podružnice.

Inicijalnom sastanku nakon osnivanja te nove podružnice priključio se i predsjednik sa državne razine Udruge Igor Gavrić mag.ing. koji je pozdravio okupljene i uputio ih u aktualnosti Udruge prema područjima djelovanja i postojećim podružnicama. Upoznao je članove sa aktualnim izmjenama Zakona te pravima o prednosti zapošljavanja djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Okupljenima je u sklopu prezentacije rada Udruge, posebna pažnja skrenuta na projekte koje Udruga planira realizirati, pa tako su članovi upoznati sa tradicionalnim mimohodom „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ u Vukovaru 20.11.2012. odlazak u Škabrnju na obilježavanje dana sjećanja na žrtvu Škabrnje, nadolazeću obljetnicu Udruge u listopadu, rad sa psihoterapeutima, kao i ostale aktualnosti Udruge.

Među okupljenima nove članove Brodsko posavske županije pozdravila je i predsjednica Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata – Nova Gradiška, Vjekoslava Karešin, koja je nakon pozdrava okupljenih izrazila posebno zadovoljstvom osnivanjem udruge djece PNHB u svojoj županiji, te pružila potpunu podršku u daljnjem radu. Gospođa Karešin ponudila je Martini Lebeda predsjednici podružnice UDPNHBDR BPŽ svoje prostorije u potpunosti na korištenje za daljnji rad novoosnovane podružnice. Također je naglasila kako su Udovice od svog osnutka imale dva glavna cilja za rad, a da je jedan od njih bila najveća briga oko djece poginulih i nestalih branitelja. Predsjednica Udruge udovica izrazila je uvjerenje kako je naša Udruga jedina ona koja će ostati dostojanstvena u očuvanju digniteta Domovinskog rata i spomena na hrvatske branitelje.

Okupljene je također pozdravila i predsjednica podružnice Martina Lebeda koja je izrazila zadovoljstvo upoznavanjem novih članova te im prezentirala daljnje djelovanje podružnice. Članovima BPŽ također je pojašnjeno gdje se nalaze prostorije Udruge udovica koje su nam iste velikodušno ponudile, te radno vrijeme naše Udruge, odnosno utorkom prijepodne i četvrtkom poslijepodne. Martina je pozvala članove da se priključe aktivnom radu Udruge.

Nakon održanog sastanaka okupljeni predstavnici VSŽ, BPŽ i Središnje Udruge u centru Gradiške kod spomenika svim poginulim, nestalim i umrlim braniteljima zapalili su svijeću te zazvali pokoj vječni svim braniteljima kao i nadu u bolju budućnost naše Hrvatske.

Ovim putem još jednom pozdravljamo novoosnovanu podružnicu i želimo joj uspjeh u radu.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano