MEMORIJALNI TURNIRI U VUKOVARU

Kroz posljednje dane u Gradu Vukovaru održani su memorijalni turniri Vukovarskih branitelja.

30.06.2011. započeo je 9. Nogometni turnir, pod nazivom „Memorijal vukovarskih branitelja“, na kojemu su sudjelovali mladi nogometaši iz svih gradova Republike Hrvatske.

Predvođeni vukovarskim mažoretkinjama, uslijed intonacije Himne, državni stijeg podigli su članovi naše Udruge, Nikolina Menjuk i Patrik Garvanović.

Dok je 01.07.2011. održan memorijalni malonogometni turnir Marko Babić, u kojemu je su sudjelovali igrači svih uzrasta iz raznih gradova.

Oba turnira protekla su mirno i bez incidenta, kroz napore savladavanja protivnih ekipa, svi igrači su dali najbolje od sebe.

Vezano za turnir u spomen na Marka Babića podsjetimo kako je isti bio zamjenik zapovjednika 3. bojne 204. vukovarske brigade i jedan od najbližih suboraca te zamjenik legendarnog zapovjednika,  general-bojnika Blage Zadre.

Kako je bio  jedan od najvećih, neustrašivih ratnika i  domoljuba u stoljetnoj hrvatskoj povijesti. Osobe koje su ga poznavale uvijek tvrde kako hrabrijeg i ponosnijeg čovjeka nisu vidjeli. Legendarni Marko Babić je u jednom danu uništio 14 tenkova, na Trpinjskoj cesti.

Upravo radi činjenice kako je Marko Babić bio legendarni zapovjednik, najviše boli bezobrazluk i besramnost stanovnika Grada Vukovara, očite srpske nacionalnosti.

Naime, nakon svih razaranja i obrambenih ratnih dana, uslijed turnira za legendarnog branitelja nismo mogli, a da ne primijetimo ćirilični natpis na samome igralištu, koji nam govori „Vukovar je srpski Grad“.

Uzalud svih napora, uzalud svih žrtava Domovinskog rata, kada 20. godina nakon samostalnost Republike Hrvatske, istu i dalje besramno obeščašćuju, oni koji je nikada neće kao takvu prihvatiti.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano