ULTRAMARATON VUKOVAR – KNIN – DUBROVNIK

Povodom dana pobjede i domovinske zahvalnosti, dana Hrvatskih branitelja u čast i slavu pokojnih i zatočenih generala Andrije Matijaša i Đure Brodarca, generala koji su zatočeni, Ante Gotovine, Mladena Markača, Mirka Norca, Branimira Glavaša, kao i ostalih naših branitelja  organiziran je ultramaraton od Vukovara do Dubrovnika.

Udruga Slavonsko Brodski Biciklist u šest će etapa i šest  dana proći od mjesta masovne grobnice na Ovčari, preko Vinkovaca, Broda, Okučana, Siska i Vojnića, Slunja i Gračaca, Knina te, na kraju, doći do zaleđa Dubrovnika.

Brođani su tako odlučili povezati sva mjesta koja su dala svoj doprinos obrani Hrvatske u Domovinskom ratu.

Danas 1. kolovoza, iz Vukovara, sa mjesta masovne grobnice Ovčara, na put je krenulo 12 biciklista, od najmlađeg kojemu je samo 11 godina do najstarijeg, 52-godišnjeg rekreativca iz Popovače.

Idejni začetnik ultramaratona Goran Šotola rekao je: ‘Počele su se zaboravljati neke stvari iz Domovinskog rata, pa je ovo još jedno podsjećanje na sve poginule i nestale u obrani Hrvatske. Proći ćemo u sva ratom zahvaćena područja naše domovine’, te najavio  da će ultramaraton idućih godina postati tradicionalan, ali i međunarodni događaj. Biciklisti će 5. kolovoza sudjelovati u programu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu, a do subote su na cilju u Dubrovniku.

Iz Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata posebno smo ponosni na sudionika Krešimira Šimića koji je naš daleko istaknuti član, pjesnik, policajac i veliki sportaš.

Ukoliko ih sretnete na svome putu, srdačno ih pozdravite na njihovom plemenitom putu u spomen na sve poginule i nestale u Domovinskom ratu i za sve hrvatske branitelje i generale!!

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano