Vukovarsko - srijemska županija

Članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata odazvali se organiziranom dobrovoljnom darivanju krvi u Vukovaru

Članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Podružnice Vukovarsko – srijemske županije odazvali su se akciji dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Crvenog križa Vukovar dana 30. srpnja 2021. godine.

Opširnije:Članovi Udruge djece poginulih i nestalih...

Obilježena četrnaesta godišnjica smrti pukovnika Hrvatske vojske Marka Babića

Dana 05. srpnja 2021. godine u Vukovaru je obilježena tužna 14. godišnjica smrti legendarnog vukovarskog branitelja, heroja Domovinskog rata, pukovnika Oružanih snaga Republike Hrvatske Marka Babića

Obilježavanje je počelo odavanjem počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru gdje su na grob pukovnika Marka Babića vijence i svijeće položili članovi njegove obitelji te brojna izaslanstva kao i članovi braniteljskih i stradalničkih udruga. Ispred UDPNHBDR svijeću je položila administrativna djelatnica UDPNHBDR Veronika Soldo. Nakon polaganja vijenaca i svijeća uslijedila molitva koju je vodio fra Marko Vuković, kapelan župe sv. Josipa Radnika.

Opširnije:Obilježena četrnaesta godišnjica smrti pukovnika...

Žrtveni hod „Vjerom, molitvom i ljubavlju protiv zla, mržnje i zločina“

Dana 18. svibnja 2021. godine naša Udruga je svojim skromnim sudjelovanjem na relaciji u hodu od Marinaca do Vukovara podržala hvale vrijedan poduhvat hrvatskog branitelja Joze Klarića – Klaje, u ostvarenju svog žrtvenog hoda od Zagreba do Vukovara kojega je posvetio nestalim hrvatskim braniteljima

Jozo Klarić – Klajo hrvatski je branitelj koji boluje od Parkinsonovog sindroma, a uz navedeni sindrom ima poteškoće u govoru i hodu. Gospodin Klarić autor je knjige „Borba za život“ kao i velikog broja pjesama posvećenih hrvatskim braniteljima, stradanjima Hrvata, životnim borbama kao i osobnih molitvi posvećenih životu, ljubavi, vjeri, borbi protiv zla, zločina i mržnje.

Opširnije:Žrtveni hod „Vjerom, molitvom i ljubavlju protiv...

Članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata darovali krv u Vukovaru

Članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata s područja Vukovarsko-srijemske županije odazvali su se akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Crvenom križu u Vukovaru dana 26. veljače 2021. godine.

Peti je to put u proteklih godinu dana da su se članovi udruge odazvali dobrovoljnom darivanju krvi kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija, osobama kojima nova doza krvi znači život.

Opširnije:Članovi Udruge djece poginulih i nestalih...

Održan 13. mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ i prigodni program „Ovčara – vječna rana“

U petak, 20. studenoga 2020. godine u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u Vukovaru je održan 13. mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ i prigodni program „Ovčara – vječna rana“

Program je započeo na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata prigodnim obraćanjem i molitvom koje je vodio Krešimir Šimić, član UDPNHBDR.

Opširnije:Održan 13. mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo...