Osječko - baranjska županija

Dobrovoljno darivanje krvi članova Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Osječko-baranjske županije odazvali su se akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Osijeku 8. veljače 2021. godine.

Četvrta je to po redu akcija dobrovoljnog darivanja krvi u proteklih godinu dana od kada su se članovi Udruge uključili u akcije dobrovoljnog darivanja krvi kako bi tom malom gestom pomogli osobama kojima svaka nova doza krvi znači novu priliku za život.

Opširnije:Dobrovoljno darivanje krvi članova Udruge djece...

Završen projekt „UDPNHBDR u pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji u vrijeme pandemije“

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata - Podružnica Osječko-baranjske županije tijekom 2020. godine provodila je projekt financiran od strane Ministarstva hrvatskih branitelja pod nazivom „UDPNHBDR u pomoći hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji u vrijeme pandemije“.

Cilj projekta bio je pomoć hrvatskim braniteljima u potrebi, posebno onima koji su ugroženi zbog bolesti i teške socijalno-materijalne situacije, kao i članovima njihovih obitelji na području Osječko-baranjske županije kroz nabavu, pakiranje i podjelu paketa s najpotrebnijim kućnim namirnicama.

Opširnije:Završen projekt „UDPNHBDR u pomoći hrvatskim...

Dobrovoljno darivanje krvi – i ja darujem krv : -)

Dana 30. rujna 2020. godine u prostoru Crvenoga križa u Vukovaru organizirano je dobrovoljno darivanje krvi kojemu su se odazvali članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

U srijedu, 30. rujna 2020. godine održano je dobrovoljno darivanje krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa u Vukovaru. Ovoj akciji organizirano su se po treći put odazvali članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Vukovarsko – srijemske županije, a po drugi put članovi UDPNHBDR – Podružnice Osječko – baranjske županije. 

Opširnije:Dobrovoljno darivanje krvi – i ja darujem krv : -)

Obavijest o akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Vukovaru

Obavještavamo Vas o održavanju akcije dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u srijedu, 30. rujna 2020. godine u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa u Vukovaru.

Pozivamo sve članove Udruge, članove njihovih obitelji kao i sve druge zainteresirane osobe koje su zdravstveno sposobne da se pridruže akciji dobrovoljnog darivanja krvi.

Za više informacija molimo da se obratite predsjednici UDPNHBDR – VSŽ Veroniki Soldo na broj 098 134 63 08 ili dolaskom u prostorije Udruge, svaki radni dan u vremenu od 8 do 13 sati radi dogovora o vremenu zajedničkog odlaska i ostalih detalja vezanih za darivanje krvi (uz prethodnu najavu zbog odlazaka djelatnice na terenske aktivnosti i poslove).

Opširnije:Obavijest o akciji dobrovoljnog darivanja krvi u...

Dan pobjede nad JNA u Gradu Našicama i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica

U Našicama je dana 20. rujna 2020. godine prigodnim programom obilježen Dan pobjede nad tzv. JNA i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica u spomen na 21. rujna 1991. godine kada je oslobođena vojarna u Našicama.

Dana 20. rujna 2020. godine u Našicama se ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska obilježio 21. rujna 1991. godine, dan kada se slavi pobjeda nad tzv. JNA u Gradu Našicama kao i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica. Iako nešto skromnije nego prijašnjih godina, zbog predostrožnosti vezano uz pandemiju Covid – 19 i ove godine je proslavljen ovaj veliki dan za sve Našičane. Vijence i svijeće položili su predstavnici Grada Našica, predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici policije i vojske, predstavnici političkih stranaka i drugi sugrađani.

Opširnije:Dan pobjede nad JNA u Gradu Našicama i Dan...