Zadarska županija

Promocija knjige „Krhotine djetinjstva“ u Zadru

U Zadru je 1. listopada 2015. godine u kazalištu lutaka održana promocija knjige „Krhotine djetinjstva“ u organizaciji Udruge Žene u Domovinskom ratu – Zadar.

Knjiga je to koja je obuhvatila svjedočanstva i sjećanja onih najmlađih u Domovinskom ratu, koji su proživjeli brojne traume, djece koja su prošla Domovinski rat, a neki od njih su ostali i bez roditelja. Neka od osoba iz knjige su u vrijeme Domovinskog rata stala na branik domovine kao djeca. U toj knjizi nema fikcije, nema pretvaranja, nema izmišljenih događaja, samo ogoljene i iskrene dječje duše i istiniti događaji viđeni očima jednog djeteta.

Opširnije:Promocija knjige „Krhotine djetinjstva“ u Zadru

Djeca poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, podrškom okupljena u Škabrnji

Ponosna srca pošli smo iz Grada Heroja, gdje smo hrabro još prošle godine na ove iste tužne dane sjećanja odlučili podijeliti se i dio sebe posvetiti svome bližnjemu u potrebi.

Upravo vođeni primjerom pokojnih Očeva i Majki, koji su srcem stali ispred smrti u obrani svakog pedlja svoje Domovine, djeca poginulih i nestalih branitelja odlučila su poći ka Škabrnji u zagrljaju razumijevanja podijeliti bolna sjećanja.

Opširnije:Djeca poginulih i nestalih hrvatskih branitelja...