Vukovarsko - srijemska županija

Obilježena 29. godišnjica pogibije general – bojnika Blage Zadre

Dana 16. listopada 2020. godine u Vukovaru je obilježena 29. godišnjica pogibije general – bojnika Blage Zadre i bojnika Alfreda Hilla

Obilježavanje 29. godišnjice tragične pogibije general – bojnika Blage Zadre započelo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grob na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Uz članove obitelji generala Zadre i predstavnike braniteljskih i stradalničkih udruga, obljetnici su nazočili  izaslanik predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga RH, zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general pukovnik Mate Pađen, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar obrane Mario Banožić, ministar vanjskih i europskih poslova Goran Grlić – Radman, predstavnici Vukovarsko – srijemske županije, delegacija Grada Vukovara predvođena zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom i drugi. Molitvu je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata predvodio fra. Slavko Milić župnik župe sv. Josipa Radnika.

Opširnije:Obilježena 29. godišnjica pogibije general –...

Dobrovoljno darivanje krvi – i ja darujem krv : -)

Dana 30. rujna 2020. godine u prostoru Crvenoga križa u Vukovaru organizirano je dobrovoljno darivanje krvi kojemu su se odazvali članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

U srijedu, 30. rujna 2020. godine održano je dobrovoljno darivanje krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa u Vukovaru. Ovoj akciji organizirano su se po treći put odazvali članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Vukovarsko – srijemske županije, a po drugi put članovi UDPNHBDR – Podružnice Osječko – baranjske županije. 

Opširnije:Dobrovoljno darivanje krvi – i ja darujem krv : -)

Obavijest o akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Vukovaru

Obavještavamo Vas o održavanju akcije dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u srijedu, 30. rujna 2020. godine u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa u Vukovaru.

Pozivamo sve članove Udruge, članove njihovih obitelji kao i sve druge zainteresirane osobe koje su zdravstveno sposobne da se pridruže akciji dobrovoljnog darivanja krvi.

Za više informacija molimo da se obratite predsjednici UDPNHBDR – VSŽ Veroniki Soldo na broj 098 134 63 08 ili dolaskom u prostorije Udruge, svaki radni dan u vremenu od 8 do 13 sati radi dogovora o vremenu zajedničkog odlaska i ostalih detalja vezanih za darivanje krvi (uz prethodnu najavu zbog odlazaka djelatnice na terenske aktivnosti i poslove).

Opširnije:Obavijest o akciji dobrovoljnog darivanja krvi u...

Obilježen Međunarodni dan nestalih osoba u Vukovaru

Dana 29. kolovoza 2020. godine polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomen – obilježja nestalima u Domovinskome ratu, u gradskoj četvrti Borovo naselje odana je počast nestalima u Vukovaru povodom Međunarodnog dana nestalih osoba koji se u Republici Hrvatskoj obilježava od 2002. godine, a od ove godine 30. kolovoza proglašen je spomendanom

Opširnije:Obilježen Međunarodni dan nestalih osoba u...