Vukovarsko - srijemska županija

Održana promocija knjige Nestali u Domovinskom ratu u Vukovaru

U kongresnoj dvorani Ružičkine kuće u Vukovaru dana 12. studenoga 2018. godine održana je promocija knjige "Nestali u Domovinskom ratu" autorica Romane Bilešić i Danijele Mikole.

Riječ je o knjizi koja tematizira tragične i dirljive ispovijesti 46 obitelji čiji su najmiliji nestali u Domovinskome ratu i čija je sudbina do danas, 27 godina kasnije još uvijek nepoznata.

Osim autorica, na predstavljanju knjige sudjelovala je i predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir, koja je još jednom naglasila koliki je značaj u traženju nestalih osoba.

Opširnije:Održana promocija knjige Nestali u Domovinskom...

Obilježen blagdan Svih Svetih u Vukovaru

Članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Vukovarsko-srijemske županije tradicionalno su se okupili u večer na blagdan Svih Svetih na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Podno križa na Memorijalnom groblju zapalili su svijeće i pomolili se za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, a posebice za sve one koji se još uvijek vode nestalima i kojima na ovaj blagdan nemamo mjesta na kojem bi zapalili svijeću i pomolili se.

Opširnije:Obilježen blagdan Svih Svetih u Vukovaru

Obilježena 27. godišnjica ustrojstva 204. vukovarske brigade

Odavanjem počasti i polaganjem vijenaca na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskog rata započelo je obilježavanje o 27. obljetnica ustrojstva legendarne 204. vukovarske brigade koja je 1991. godine u Domovinskome ratu branila Vukovar i područje nekadašnje Općine Vukovar.

Opširnije:Obilježena 27. godišnjica ustrojstva 204....

Obilježen Međunarodni dan nestalih osoba u Vukovaru

Dana 29. kolovoza 2018. godine polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja nestalima u Domovinskome ratu, u gradskoj četvrti Borovo naselje odana je počast nestalima u Vukovaru. Vijence su položila i svijeće upalila izaslanstva Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskoga rata, Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja, Vukovarskih majki, Savjeta za branitelje Grada Vukovara, Grada i Županije, a povodom  Međunarodnoga dana nestalih osoba.

Opširnije:Obilježen Međunarodni dan nestalih osoba u...

26. Memorijal „Andrija Andabak“ u Nuštru

Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a u organizaciji obitelji Andabak, Vukovarsko-srijemske županije i općine Nuštar dana 7. srpnja 2018. godine održan je 26. Memorijal „Andrija Andabak“ u Nuštru.

Memorijal je započeo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na grobu Andrije Andabak na mjesnom groblju u Nuštru, nakon čega je održana misa u Crkvi sv.Duha u Nuštru a potom je u nuštarskom Domu kulture održana i svečana akademija.

Opširnije:26. Memorijal „Andrija Andabak“ u Nuštru