Vukovarsko - srijemska županija

Obilježena dvanaesta godišnjica smrti pukovnika Marka Babića

Dana 05. srpnja 2019. godine u Vukovaru je obilježena 12. godišnjica smrti legendarnog vukovarskog branitelja, heroja Domovinskog rata, pukovnika Oružanih snaga Republike Hrvatske Marka Babića

Obilježavanje je počelo odavanjem počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru gdje su vijence položila brojna izaslanstva te članovi braniteljskih i stradalničkih udruga, među kojima i predsjednica UDPNHBDR Podružnice Vukovarsko – srijemske županije Veronika Soldo. Nakon polaganja vijenaca i svijeća uslijedila je molitva. Sveta misa služena je u crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju, nakon čega je uslijedio prigodni program povodom sjećanja na pukovnika HV – a Marka Babića.

Opširnije:Obilježena dvanaesta godišnjica smrti pukovnika...

Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske u Vukovaru

Dana 25. lipnja 2019. godine obilježen je Dan državnosti Republike Hrvatske u Vukovaru.

Ustavnom odlukom o suverenosti i samostalnosti te Deklaracijom o proglašenju suverene i samostalne Republike Hrvatske od 25. lipnja 1991. Hrvatski sabor je jasno potvrdio očitovanje volje hrvatskog naroda za uspostavom samostalne države, što je izraženo na referendumu 19. svibnja 1991. godine.

Opširnije:Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske u...

Svečano obilježena 25. godišnjica Udruge „Vukovarske majke“

Dana 8. lipnja 2019. godine  u Vukovaru je svečano obilježena 25. godišnjica rada i djelovanja Udruge „Vukovarske majke“.

Program je počeo odavanjem počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilima iz Domovinskog rata polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno Spomen - obilježja nestalima u Domovinskom ratu u Borovu naselju.

Nakon odavanja počasti u Borovu naselju uzvanici su se uputili na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata gdje je također odana počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilima iz Domovinskog rata te svim preminulim članovima Udruge „Vukovarske majke“.

Opširnije:Svečano obilježena 25. godišnjica Udruge...

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko – srijemske županije

Dana 30. svibnja 2019. godine svečano je obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko – srijemske županije.

Program je počeo odavanjem počasti poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilima iz Domovinskog rata na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar. Polaganju vijenaca i svijeća nazočilo je izaslanstvo Vukovarsko – srijemske županije, na čelu sa zamjenikom župana Damirom Barnom, izaslanstvo Grada Vukovara na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom. Ispred Hrvatske vojske nazočio je brigadir Dragan Pondeljak, a ispred Policijske uprave Vukovarsko - srijemske načelnik Fabijan Kapular, predstavnici javnih institucija te članovi braniteljskih i stradalničkih udruga, među kojima i predsjednica UDPNHBDR – VSŽ Veronika Soldo.

Opširnije:Obilježen Dan hrvatskih branitelja Vukovarsko –...