Vukovarsko - srijemska županija

U Vukovaru obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odana je počast svim poginulim i ubijenim hrvatskim braniteljima i civilima, koji su svoje živote položili na oltar domovine.

Vijenac je položila delegacija Grada Vukovara predvođena zamjenikom gradonačelnika Grada Vukovara, Marijanom Pavličekom, predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga te Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara. Ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata polaganju vijenaca nazočila je predsjednica UDPNHBDR – Podružnice Vukovarsko-srijemske županije Veronika Soldo.

Opširnije:U Vukovaru obilježen Dan pobjede i domovinske...

Obilježena trinaesta godišnjica smrti pukovnika Hrvatske vojske Marka Babića

Dana 05. srpnja 2020. godine u Vukovaru je obilježena tužna 13. godišnjica smrti legendarnog vukovarskog branitelja, heroja Domovinskog rata, pukovnika Oružanih snaga Republike Hrvatske Marka Babića

Obilježavanje je počelo odavanjem počasti na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru gdje su na grob pukovnika Marka Babića vijence i svijeće položili brat Ivan i sestra Kata Lozančić kao i brojna izaslanstva te članovi braniteljskih i stradalničkih udruga. Ispred UDPNHBDR svijeću je položila predsjednica UDPNHBDR Podružnice Vukovarsko – srijemske županije i administrativna djelatnica UDPNHBDR Veronika Soldo. Nakon polaganja vijenaca i svijeća uslijedila molitva.

Opširnije:Obilježena trinaesta godišnjica smrti pukovnika...

Dobrovoljno darivanje krvi – i ja darujem krv : -)

Dana 30. lipnja 2020. godine u prostoru Crvenoga križa u Vukovaru organizirano je dobrovoljno darivanje krvi kojemu su se odazvali članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

U utorak, 30. lipnja 2020. godine održano je dobrovoljno darivanje krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa u Vukovaru. Ovoj akciji organizirano su se po drugi put odazvali članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Vukovarsko – srijemske županije, ali ovoga puta uz znatno pojačanje članova iz UDPNHBDR – Podružnice Osječko – baranjske županije.

Opširnije:Dobrovoljno darivanje krvi – i ja darujem krv : -)

Obavijest o akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Vukovaru

Obavještavamo Vas o održavanju akcije dobrovoljnog darivanja krvi koja će se održati u utorak, 30. lipnja 2020. godine u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa u Vukovaru.

Pozivamo sve članove Udruge, članove njihovih obitelji kao i sve druge zainteresirane osobe koje su zdravstveno sposobne da se pridruže akciji dobrovoljnog darivanja krvi.

Za više informacija molimo da se obratite predsjednici UDPNHBDR – VSŽ Veroniki Soldo na broj 098 134 63 08 ili dolaskom u prostorije Udruge, svaki radni dan u vremenu od 8 do 13 sati radi dogovora o vremenu zajedničkog odlaska i ostalih detalja vezanih za darivanje krvi (uz prethodnu najavu zbog odlazaka djelatnice na terenske aktivnosti i poslove).

Opširnije:Obavijest o akciji dobrovoljnog darivanja krvi u...

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Vukovara

Dana 10. ožujka 2020. godine u organizaciji Grada Vukovara i Savjeta za branitelje Grada Vukovara obilježen je Dan hrvatskih branitelja Grada Vukovara, koji se već šestu godinu za redom obilježava u znak zahvale svim onima koji su se nesebično žrtvovali za slobodu Domovine.

Opširnije:Obilježen Dan hrvatskih branitelja Grada Vukovara