Osječko - baranjska županija

Obilježen Dan Grada Našica

Dana 13. lipnja 2019. godine obilježen je Dan Grada Našica i blagdan Svetog Antuna Padovanskog, zaštitnika Grada Našica

Program svečanog obilježavanja započelo je ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska. Nakon nastupa Gradske glazbe Našice i Našičkih mažoretkinja ispred zgrade gradskog poglavarstva, uslijedilo je polaganje vijenaca i svijeća za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civile iz Domovinskog rata. Polaganju vijenaca i svijeća nazočilo je izaslanstvo grada Našica predvođeno gradonačelnikom Josipom Miletićem, predsjednikom Gradskog Vijeća Krešimirom Kašubom, dogradonačelnicima Hrvojem Šimićem i Krešimirom Žagarom, izaslanstvo županije predvođeno potpredsjednikom županijske skupštine Ivicom Čemeom, pomoćnik ministra gospodarstva Damir Juzbašić, počasni građanin Grada Našica Vladimir Šeks te predstavnici policije i vojske kao i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata među kojima je počast odao dopredsjednik UDPNHBDR Podružnice   Osječko – baranjske županije Marko Marić.

Opširnije:Obilježen Dan Grada Našica

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u Našicama – srce za Vukovar

U Našicama je u subotu, 17.11.2018. godine, na Trgu dr. Franje Tuđmana održano obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju „Uskrsla Hrvatska“. Vijence su položila izaslanstva Osječko – baranjske županije, Grada Našica te udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Na obilježavanju su sudjelovali i predstavnici UDPNHBDR Podružnice Osječko – baranjske županije.

Minutom šutnje odana je počast svim poginulim hrvatskim braniteljima, svim stradalima u Vukovaru i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Molitvu za sve poginule hrvatske branitelje održao je fra Stjepan Hrkač.

Opširnije:Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara u...

Obilježena 27. obljetnica ustroja 132. Brigade hrvatske vojske Našice – Orahovica

U petak, 19. listopada, obilježena je 27. obljetnica ustroja 132. Brigade hrvatske vojske Našice – Orahovica. Program je počeo u prijepodnevnim satima izložbom ratnih fotografija 132. Brigade u prostorijama HVIDRA Našice.

Popodnevni dio programa započeo je ispred zgrade gradske uprave nastupom Gradske glazbe Našice i našičkih mažoretkinja “Dora”. Uslijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen obilježju „Uskrsla Hrvatska”. Vijence i svijeće su položili ratni zapovjednik brigade general pukovnik Slavko Barić, brojna izaslanstva, načelnici i predstavnici susjednih općina, udovice i roditelji poginulih branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i mnogi drugi uvaženi gosti. Vijence su položili predstavnici UDPNHBDR – Podružnice Osječko – baranjske županije. Nakon polaganja vijenaca pročitana su imena svih poginulih pripadnike brigade te je održana minuta šutnje za sve poginule hrvatske branitelje i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana.

Opširnije:Obilježena 27. obljetnica ustroja 132. Brigade...

Dan pobjede nad tzv. JNA u Gradu Našicama i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica

U Našicama je dana 21. rujna 2018. godine prigodnim programom obilježen Dan pobjede nad tzv. JNA i Dan hrvatskih branitelja Grada Našica u spomen na 21. rujna 1991. godine kada je oslobođena vojarna u Našicama.

U prijepodnevnom dijelu programa na parkiralištu u centru Našice održana je izložba vojne i policijske opreme.

Popodnevni program započeo je nastupom Gradske glazbe Našice, a slijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen obilježju Uskrsla Hrvatska.

Opširnije:Dan pobjede nad tzv. JNA u Gradu Našicama i Dan...

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Našicama

U nedjelju, 5. kolovoza 2018. godine u Našicama je, ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska na Trgu doktora Franje Tuđmana, a u povodu proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, održano polaganje vijenaca i paljenje svijeća kao i molitva za sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

Vijence i svijeće su položili izaslanstvo Grada Našica, predstavnici županijske skupštine te predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, policije i političkih stranaka. Vijenac su položili potpredsjednik Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Marko Marić te predsjednik UDPNHBDR Podružnice Osječko – baranjske županije Deivid Petranović.

Opširnije:Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i...