Koprivničko - križevačka županija

Svečano otkriveno spomen – obilježje; mladim generacijama putokaz, svjetionik i podsjetnik

Dana 06. listopada 2020. godine svečano je otkriveno spomen – obilježje

Dana 06. listopada 2020. godine smo se prisjetili 19 poginulih hrvatskih branitelja u Batinjanima, kao i svih poginulih na teškom putu do slobode na području Pakraca i Lipika, prisjećanje je to i na 335 poginula i 22 nestala branitelja na tom području. Njima u čast otkriveno je ovo spomen obilježje koji ostaje kao vječni znamen zahvalnosti za slobodu koju živimo. Kako ta žrtva ne bi bila zaboravljena kao stalan podsjetnik stoji ovo obilježje poginulim hrvatskim braniteljima. Ovdje na središnjem gradskom trgu sve prolaznike podsjeća na hrabrost, upornost i ljubav prema domovini. Poglavito ono služi novim generacijama kojima u nasljeđe ostavljamo domovinu da uvijek budu svjesni da nam Hrvatska nije darovana. Ona je stvorena na žrtvi naših heroja, stoga neka ovo spomen obilježje bude putokaz, neka bude svjetionik, neka bude podsjetnik na žrtvu koju smo kao narod podnijeli u obrani domovine, rekao je Tomo Medved, potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja, danas i u funkciji izaslanika premijera Andreja Plenkovića nakon što je otkriveno spomen obilježje u južnom djelu središnjeg gradskog trga.

Opširnije:Svečano otkriveno spomen – obilježje; mladim...

Svečano obilježena 29. obljetnica preuzimanja Vojarne i Dan koprivničkih branitelja

Dana 30. rujna 2020. godine Koprivnica je svečano obilježila Dan koprivničkih branitelja i 29. obljetnicu od mirnog preuzimanja vojarne.

U Koprivnici je 30. rujna 2020. godine obilježena 29. godišnjica oslobođenja Vojarne u Koprivnici i Dan koprivničkih branitelja. Obilježavanje je započelo Svetom misom za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Crkvi Sv. Nikole. Nakon Svete mise, u ime svih građana i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Grada Koprivnice i Koprivničko – križevačke županije položilo je vijenac kod „Križa života“ na prostoru bivše Vojarne „Ban Krsto Frankopan“.

Opširnije:Svečano obilježena 29. obljetnica preuzimanja...

U Koprivnici obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Koprivnici su jutros kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen svim hrvatskim braniteljima stradalima u Domovinskom ratu.

U ime Koprivničko-križevačke županije vijenac su položili župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te predsjednik županijskog Odbora za branitelje i član Županijske skupštine Siniša Pavlović, a u ime Grada Koprivnice predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal i gradski vijećnik Goran Kovačić.

Opširnije:U Koprivnici obilježen Dan pobjede i domovinske...

Obilježen Dan koprivničkih branitelja i 28. obljetnica mirnog preuzimanja vojarne

Dana 30. rujna 2019. godine Koprivnica je svečano obilježila Dan koprivničkih branitelja i 28. obljetnicu od mirnog preuzimanja vojarne.

Nakon mise za poginule i nestale branitelje u župnoj crkvi svetoga Nikole, program prisjećanja održan je upravo tamo gdje se stvarala suvremena povijest: na prostoru nekadašnje kasarne JNA, potom Vojarne “Ban Krsto Frankopan” Hrvatske vojske te današnjeg Kampusa.

Na trenutke kad je Koprivnica zahvaljujući strpljenju i mudrosti ispregovarala miran odlazak JNA podsjetio je tadašnji predsjednik Kriznog štaba Općine Koprivnica i Komisije za pregovore Nikola Gregur.

Opširnije:Obilježen Dan koprivničkih branitelja i 28....

Obilježena 27. obljetnica preuzimanja Vojarne u Koprivnici i Dan koprivničkih branitelja

U Koprivnici je dana 30. rujna 2018. godine obilježena 27. godišnjica oslobođenja vojarne u Koprivnici i Dan koprivničkih branitelja. Obilježavanje je započelo u jutarnjim satima svetom misom za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje u Crkvi Sv. Nikole. Nakon svete mise, u ime svih građana i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Gradskog vijeća Grada Koprivnice i Koprivničko - križevačke županije položilo je vijenac kod «Križa života» na prostoru bivše Vojarne «Ban Krsto Frankopan».

Opširnije:Obilježena 27. obljetnica preuzimanja Vojarne u...

Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske u Koprivnici

Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske 25. lipnja 2018. godine su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu u Koprivnici.

U spomen svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u Domovinskom ratu vijence i svijeće položila su izaslanstva Koprivničko-križevačke županije, Ureda državne uprave Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice i županijskih udruga stradalnika iz Domovinskog rata, među kojima su bili predstavnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Podružnice Koprivničko – križevačke županije te MORH-a i MUP-a, uz svečani postroj MUP-a Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Opširnije:Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske u...

Obilježavanje 20. godišnjice djelovanja Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Podružnice Koprivničko-križevačke županije

Udruga djece poginulih i nestalih branitelja Domovinsko rata podružnica Koprivničko-križevačke županije prisustvovala je 7. prosnica 2017. godine  na obilježavanju  20. godišnjice djelovanja Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske Podružnice Koprivničko-križevačke županije. Tom prigodom Udruzi je uručena zahvalnica za uspješnu suradnju.

Opširnije:Obilježavanje 20. godišnjice djelovanja Udruga...

Obilježavanje 26. godišnjice preuzimanja vojarne u Koprivnici te dan Koprivničkih branitelja

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja podružnica Koprivničko-križevačke županije sudjelovala je dana 30. rujna 2017. godine u programu obilježavanja  26. godišnjice preuzimanja vojarne u Koprivnici te dan Koprivničkih branitelja.

Svečano obilježavanje započeto je svetom misom u crkvi sv. Nikole u Koprivnici za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Opširnije:Obilježavanje 26. godišnjice preuzimanja...