Bjelovarsko - bilogorska županija

Obilježen Dan neovisnosti Republike Hrvatske u Bjelovaru

Dan neovisnosti Republike Hrvatske u bjelovarskom središnjem parku obilježen je polaganjem vijenaca kod Spomen obilježjima poginulim hrvatskim braniteljima.

Polaganjem vijenca u bjelovarskom Središnjem gradskom parku, predstavnici Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Bjelovara, Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vojske, policije te Ureda državne uprave prisjetili su se svih branitelja koji su svoje živote utkali u hrvatsku neovisnost. Vijenac su položili predstavnici UDPNHBDR Podružnice Bjelovarsko – bilogorske županije.

Opširnije:Obilježen Dan neovisnosti Republike Hrvatske u...

26. obljetnica tragične pogibije branitelja Komletinaca

U Komletincima, nedaleko grada Otoka, obilježena je 26. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja. Komemoraciji za poginule branitelje nazočio je i predsjednik UDPNHBDR – Podružnice Bjelovarsko-bilogorske županije, Marijan Tandara.

Na tom istočno-slavonskom bojištu 1991. godine, život je izgubilo četrdeset i četiri branitelja pripadnika 105. Bjelovarske brigade, 109. Vinkovačke brigade, 11. Domobranske pukovnije, 3. i 5. Gardijske brigade, Ministarstva unutarnjih poslova i postrojbe HOS-a.

Opširnije:26. obljetnica tragične pogibije branitelja...

Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja

U spomen na zauzimanje vojarne na Vojnoviću prije 24 godine, te na 13 poginulih hrvatskih branitelja i četiri civila koji su svoje živote izgubili prilikom eksplozije vojnog skladišta na Barutani, a u sklopu proslave Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja jučer, 29. rujna, krenuo je tradicionalni Mimohod pobjednika. 

Opširnije:Dan Grada Bjelovara i Dan bjelovarskih branitelja

Obilježavanje na Velikoj Duvjakuši – Dinara

Unatoč vremenskim neprilikama i buri koja je puhala preko 60 km/h, kao i niskoj temperaturi, više od 600 ljudi okupilo se u subotu, 27. lipnja na vrhu Velika Duvjakuša na Dinari, kako bi obilježili obljetnicu pogibije 31 i nestanka jednog pripadnika 7. gardijske brigade "PUMA". Dvjestotinjak suboraca, rodbine i prijatelja prisjetilo se pripadnika legendarnih "Puma", a pridružili su im se branitelji i planinari iz cijele Hrvatske, te predstavnici vojnog i političkog života.

Opširnije:Obilježavanje na Velikoj Duvjakuši – Dinara

Godišnja skupština UDPNHBDR- BBŽ

Dana 18.4.2015.g. na Lipovom Brdu u Kapeli održana je redovna godišnja skupština UDPNHBDR-BBŽ. Točke dnevnog reda jednoglasno su usvojene:

1.         Otvaranje skupštine

2.         Izbor radnog predsjedništva, zapisničara i dva ovjerovitelja zapisnika

3.         Izvještaj o radu UDPNHBDR-BBŽ u 2014.g.

4.         Financijski izvještaj za 2014.g.

Opširnije:Godišnja skupština UDPNHBDR- BBŽ

Predstavljanje časopisa Radovi 8/2014 i završetak projekta „Bjelovar i Bjelovarsko- bilogorska županija u Domovinskom ratu“

Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Bjelovaru i suorganizatori Grad Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorska županija, Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Bjelovarsko-bilogorske županije predstavili su u Bjelovaru, 26. ožujka, izdanje časopisa RADOVI ZAVODA ZA ZNANSTVENOISTRAŽIVAČKI I UMJETNIČKI RAD U BJELOVARU br. 8/2014., a u povodu obilježavanja 20. obljetnice akcija Bljesak i Oluja.

Opširnije:Predstavljanje časopisa Radovi 8/2014 i...

Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija u Domovinskom ratu

Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija u Domovinskom ratuaaa

Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec i dr. sc. Vladimir Strugar, upravitelj Zavoda za znanstveno – istraživački i umjetnički rad HAZU u Bjelovaru te Marijan Tandara, predsjednik Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Bjelovarsko-bilogorske županije održali su danas, 16. rujna konferenciju za novinare o znanstveno – stručnom skupu „Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija u Domovinskom ratu“ koji će se održati 26. rujna 2014. godine u povodu Dana Grada Bjelovara i Dana bjelovarskih branitelja.

Opširnije:Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija u...

Obilježena 21. obljetnica tragične pogibije hrvatskih branitelja u Kusonjama

U spomen na dvadesetero junaka poginulih 8. rujna 1991. godine, od kojih je osamnaestero iz Bjelovara i bjelovarskoga kraja, u ponedjeljak su, 8. rujna 2014. u Kusonjama  članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata - podružnica Bjelovarsko–bilogorske županije položili vijence i zapalili svijeće.

Opširnije:Obilježena 21. obljetnica tragične pogibije...